Tijdens de Ronde van Rozenburg kun je als wielerliefhebber meedoen aan

10:30u   MTB wedstrijden

10:30 Jeugd MTB cat. 0 & 1

10:40 Jeugd MTB cat. 2 & 3

11:00 Jeugd MTB cat. 4 & 5

11:45 Cat. 6 & 7 en Open Klasse

12:45 Pro Open H / D / Nwl / Jun

 

14:00u   Jeugd Dikke Banden Races

In 3 leeftijdscategorieën: 7 & 8 jaar – 9 & 10 jaar – 11 & 12 jaar

 

15:00u   Wielerwedstrijd niet-licentiehouders

15:00 Categorie B (beginners)

15:45 Categorie A (gevorderden)

 

16:30   Amateurs / Sportklasse

Sluitstuk van de dag is de koers van gesoigneerde mannen met een Sportklasse/Amateur licentie. Ze flitsen 50 km. lang over het parcours op jacht naar de podiumprijzen.

Klik hier als je direct wil inschrijven

WIELERWEDSTRIJD ROZENBURG (NIET-LICENTIEHOUDERS)

Het is koers in Rozenburg! Ervaar nu zelf de adrenaline als je demarreert, de pijn als het peloton op een lint wordt getrokken en de trots als je de finishlijn passeert… Dit is dé Rozenburgse wielerkoers voor niet-licentiehouders. Krijg jij straks de kussen van de rondemiss?

 

Er wordt gereden in 2 categorieën: A en B.

Het Wielerkampioenschap is een gezellige wielerwedstrijd voor de renners die geen licentie hebben, de zogenoemde funklasse. De race is zeer laagdrempelig en voor iedereen geschikt (mannen, vrouwen v.a. 17 jaar).

FUN in een prestatieve context, dat staat centraal in deze koers. Vandaar dat er 2 niveaus zijn. Ben je een renner met al meer ervaring in het koersen? Dan is de A-koers perfect voor jou. Ben je een wielrenner met weinig koerservaring? Dan kan jij de strijd aangaan in de B-koers. Dus elke wielrenner die regelmatig op een racefiets zit, kan op zijn of haar niveau het wedstrijdgevoel ervaren. Kies het niveau dat het beste bij je past.

 

Inschrijven. Wil je meedoen aan deze koers? Dat kan! Voorinschrijven kan nu online. En op 9 juni zitten we in de permanence (Pico Bar aan het Raadhuisplein 1 in Rozenburg) klaar om je op de startlijst bij te schrijven.

 

DIKKE BANDEN RACES VOOR DE JEUGD

Ben je tussen de 7 en 12 jaar, dan kun je in de Rabo Dikke Banden Race laten zien hoe hard je kunt fietsen. De wedstrijd gaat over het echte wielerparcours. De jurybus, de speaker, het startpistool, het Rabo start/-finishdoek…alles is er. Er ligt een startnummer en een helm voor je klaar. Dus pak je fiets en doe mee!

Je rijdt op je eigen fiets tegen leeftijdsgenootjes in de categorieën 7/8 – 9/10 – 11/12 jaar. Jongens en meisjes rijden apart voor de prijzen.  Het is net een echte wielerwedstrijd: er is een startschot, enthousiast publiek moedigt je aan en natuurlijk worden de nummers 1, 2 en 3 gehuldigd op het erepodium met de rondemissen.

En wist je dat je ook mee kunt doen aan de KidsRun eerder op de dag? We hebben speciaal voor jou genoeg tijd tussen het hardlopen en fietsen gepland, zodat je aan allebei mee kunt doen.

 

GROTE PRIJS VAN LEEUWEN MTB-WEDSTRIJDEN 

Dit jaar staat er voor het eerst een officiële MTB-wedstrijd op het programma van de wielerronde in Rozenburg. De MTB-vereniging Rozenburg bouwt een mooi parcours waarop deelnemers in verschillende categorieën hun vaardigheden kunnen laten zien en de krachten kunnen meten. Je kunt op deze pagina binnenkort vinden welke categorieën jeugd en volwassenen er zullen rijden.